Vandringsresa

Karpathos

2/10 - 9/10 2025

8 dagar
Svårighetsgrad: Lätt
Vi bor i underbara Diafani, på öns nordostsida med utsikt över det Karpatiska havet och underbara soluppgångar varje dag. Härifrån når vi badvikar och andra fantastiska utsiktsplatser, med får och nyfikna bergsgetter i hälarna. Vi besöker självklart den magiska bergsbyn Olympos, men även ön Saria som är en obebodd skönhet med drömlika badvikar.

Det som är anmärkningsvärt med denna resa är våra två byars litenhet. Det är även mycket lätt att komma nära invånarna som ideligen dyker upp när man minst anar det. Du kommer att få en unik inblick i dessa människors liv i det ödsligaste området på en av Greklands mest orörda öar.

Badvikarna är unika och nästan alltid helt folktomma. Underlaget är oerhört stenigt. Föreställ dig stentrappor som är några tusen år gamla. Ovanpå dessa ligger ett lager av stora, lösa stenar, jord och grus. Och ibland går du en timma i sådana trappor.

Det är samtidigt soligt, varmt, dammigt, fantastiskt vackert och du kommer att behöva dricka mycket vatten.

Vårt familjeägda hotell är av enkel karaktär men mycket hemtrevligt och typiskt grekiskt. I Diafani finns inga möjligheter till shopping. Dessa möjligheter ges istället i bergsbyn Olympos där vi tillbringar sista natten.

DAG 1
2 okt 2025

Vi anländer med flyg till Karpathos vid lunchtid. Därefter följer privat busstransfer direkt till vårt Diafani där vi ska bo. Resan tar c:a 1,5 timma. Vi tar in på vårt hotell som ligger 50 m från stranden.

DAG 2
3 okt 2025

Vi bekantar oss med byn och dess omgivningar och inleder veckans vandringsäventyr med en strandturné norrut. Vi stannar en längre stund på en av de öde paradisstränderna innan vi återvänder till vår by.

DAG 3
4 okt 2025

Denna dag inleds med en båttur till en av stränderna på den ödsliga ön Saria norr om Karpathos nordspets. Vi vandrar över ön, badar i en lagun när vi kommer fram.

Den som vill följer även med in och simmar i en spektakulär underjordisk grotta. Båten hämtar oss lite senare och tar oss i kvällsljuset tillbaka till Diafani.

DAG 4
5 okt 2025

Vi inleder med en färd upp på platån mellan Diafani och bergsbyn Olympos. Där vandrar vi rakt ner i ravinen mot den öde stranden Forokli. Där njuter vi av bad och sol tills vår kapten kommer och hämtar oss med sin charmiga båt.

DAG 5
6 okt 2025

Från Diafani körs vi upp till den antika staden Avlonas odlingsterrasser. Där vandrar vi längs fägatorna och fikonträden ned längs slingriga stigar mot paradisstranden Vananta. Efter eftermiddagsdoppet fortsätter vi till vårt Diafani.

DAG 6
7 okt 2025

Vi tar sikte på den isolerade bergsbyn Olympos som är öns mest kända plats. På ett par timmar tar vi oss de 400 höjdmeterna upp till byn och dess utsiktsplatser som kan få vem som helst att häpna. Här bor vi en natt och njuter av mat och en stjärnhimmel utan bakgrundsljus

DAG 7
8 okt 2025

Vi njuter hela dagen av bergsbyn Olympos, vandrar upp till berget Ilias och ned till den lilla klippstranden Fises.

Dessutom tar en lokal guide med oss på en rundvandring i byn, berättar om dess kultur och historia samt bjuder oss på middag på terrassen.

DAG 8
9 okt 2025

Vi lämnar Olympos för färden tillbaka till flygplatsen

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål
Bad från öde havsstränder
Bad i underjordisk grotta
Båtresa längs kusten
En övernattning i bergsby

Grundpris

17500 kr

Vad ingår i grundpriset?

Guide

Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar. Läs mer om mig som guide här

Frukost

Frukost varje morgon

Flygresa

Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn

Hotell

Plats i dubbelrum på hotell, med frukost.

Direkttransfer

Privat direkttransfer från och till flygdestinationen

Nattvandring

En natt- och/eller soluppgångsvandring

Minnesgåva

En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan

Hjälp och tips

Hjälp och tips inför resan

Tillägg

Välj tillägg för att se slutpriset

Enkelrum

Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
2200 kr

Slutpris

17500 kr

Klicka här om du har frågor om denna resa, vill göra en intresseanmälan eller boka resan