Mat och dryck

Varför ingår inte mat på Sirugo Tours upplevelseresor?

Frukost ingår alltid, men alltså inte lunch eller middag (om inte annat anges).

Man kan ju tro att det beror på att totalpriset ska se lägre och mer lockande ut. Men så är inte fallet. Anledningarna är istället flexibiliteten och just totalupplevelsen av resan.

Om vi ska vara bundna till vissa tider och vissa restauranger försvinner möjligheten att prova olika matställen. Och att kunna prova olika matställen är synnerligen en stor del av upplevelsen på Sirugo Tours resor. Det brukar också uppskattas mycket av deltagarna.

Och om vi ska vara säkra på att få plats vid bokat bord kommer vi ibland dessutom behöva skynda på för att hinna fram i tid. Även det förtar upplevelsen. Vi har aldrig eller oerhört sällan tider att passa. Jag vill inte att maten ska bli en bidragande orsak till motsatsen. Om alla istället väljer vad och var de vill äta blir både flexibiliteten och upplevelsen som störst. Det är så jag själv vill resa och därför erbjuder jag bara den typen av resor.

Det är svårt att bedöma hur mycket maten kommer att kosta. Men räkna med att en lunch (mat + dryck) kostar 15-20 euro och en middag 20-25 euro, såklart beroende på hur mycket och vad man väljer att äta. Det innebär mat för 2600-3300 för hela veckan (beräkning gjord år 2022).

Men det är inte heller nödvändigt att äta på restaurang alla dagar. På några resor bor vi där det finns kokvrå eller möjlighet att äta något lättare. Tänk också att mat hade kostat pengar även om du stannat hemma.

Något som är viktigt är att man alltid har med sig lite proviant på turerna. Det är omöjligt att förutspå när hungern sätter in. Och det är guld värt att ha något att stoppa i sig för att hålla humör och ork uppe tills vi kommer fram till närmaste matställe.