Din guide

Jag heter Paul Sirugo och driver företaget Sirugo Tours, med huvudmålet att visa dig de mest fantastiska platserna som tagit mig själv decennnier att hitta.

Du kommer att få träffa mig redan på flygplatsen eller senast då du kommer fram till destinationen. Från det ögonblicket är jag tillgänglig resans alla dagar om du behöver hjälp eller har frågor.

1999 började jag arrangera upplevelseresor i liten skala. Idag har jag 10-15 planerade upplevelseresor per år. Utbudet varierar från år till år. Du kan välja allt från cykelresor på Kreta eller runt Comosjön till vandringsresa med olika svårighetsgrader vid Amalfikusten, i Dolomiterna eller på någon grekisk ö. Jag har även fotoresor med lätta vandringsturer i Dolomiternas sagolandskap.

Jag planerar resorna, guidar på plats, talar de nödvändiga språken (flytande engelska, tyska och italienska), marknadsför företaget, bygger webbsidorna och databaserna samt tar fotografierna som finns i almanackorna eller fotoböckerna.

Sedan 1986 har jag erfarenhet av vandring, cykling och fotografering på alla nivåer. Det är därför mitt utbud består av vandringsresor, cykelresor och fotoresor.

I grunden är jag universitetsutbildad gymnasielärare med lärarlegitimation i tio ämnen: matematik, fysik, programmering, webbutveckling, webbprogrammering, digitalt skapande, mobila applikationer, naturvetenskaplig specialisering, spetsutbildning och hållbart samhälle. Jag arbetade som gymnasielärare på heltid mellan 1995 och 2015 och hade resorna som bisyssla. Nu har jag vänt på upplägget och arbetar självvalt bara två dagar i veckan som gymnasielärare. Resten av dagarna ägnar jag åt reseverksamheten, uthyrning/underhåll av två fastigheter, fotouppdrag samt att bygga hemsidor/databaser åt företag och privatpersoner.

Mitt efternamn är italienskt eftersom min pappa är född i Italien. Och självklart ligger mina föräldrars resvanor bakom att jag tidigt lärde mig att ta mig till samt uppskatta fantastiska områden och platser.

Så låt mig visa dig vägen till platserna och ögonblicken som du kommer att minnas som några av ditt livs höjdpunkter.

nära-aletschglaciären p561 p548 p546 utanför-keschhütte