Kundanpassade resor

Ålder

Din ålder har inte stor betydelse. Deltagarna har hittills varit mellan 12 och 76 år gamla och alla brukar få sina behov tillfredsställda på en personlig nivå.

Små grupper

Sirugo Tours tror på små grupper. Det blir mer personligt och lättare att tillfredsställa deltagarnas önskemål och behov. Gruppen blir aldrig större än 12 deltagare men oftast 6-10, vilket gör att vi blir ett härligt gäng och hinner lära känna varandra när vi umgås från morgon till kväll.

Utrustning

Vi behöver aldrig utrustning på vandringsresorna, men alla måste ha bra vandringsskor, kläder för alla väder och gärna vandringsstavar för att avlasta knän. Undantagen är den typ av avancerade vandringsresa som går längs via ferratas. Men det framgår i så fall tydligt i resans beskrivning här på hemsidan.

Om man inte orkar

Turerna är alltid noga planerade. Det finns alltid genvägar att ta eller möjligheter att halvera etapperna med hjälp av linbanor, tåg eller bussar. Ingen behöver utsättas för stora fysiska prövningar och man får möjlighet att känna sig för, eftersom graden av ansträngning ökar dag för dag. Men det är väldigt viktigt att man inte ger efter för grupptryck eller ger sig in i situationer som man inte är säker på att man klarar av. Man bör inte ha anlag för svindel.

Flexibilitet och njutning

Dessutom ändras självklart planeringen efter gruppens önskemål. Vi åker inte på upplevelseresa för att vinna tävlingar eller sätta rekord. Vi åker för att njuta och för att få ut så mycket som möjligt av veckan.

Långa dagar

Men sant är ju också att vi normalt sett är utomhus mellan 8 och 17 varje dag. Men som sagt kan man halvera ansträngningen exempelvis med hjälp av linbanor. Dessutom får alla deltagare ofta ett regionkort som man kan åka hur mycket man vill med, på alla bussar, tåg och båtar i regionen. På så sätt blir man inte heller strandsatt om man vill ta en vilodag. Vandringsresorna har olika svårighetsgrader. Hur högt och långt vi går varje dag beror alltså på svårighetsgrad. Läs mer om svårighetsgraderna och se foton på olika situationer som kan uppstå här.

Svindlande

Sant är också att man inte bör ha anlag för svindel eftersom det är svindlande miljöer vi befinner oss i. Vissa korta sträckor går vi på packad snö. Och ibland ner genom raviner. Men vi lämnar sällan markerade vandringsleder. Dessa är normalt väl underhållna och markerade, eftersom vandringslederna är mycket viktiga för turismen.

Flexibilitet

Flexibilitet är det viktigaste inslaget på Sirugo Tours upplevelseresor. Och det verkar som om denna syn på deltagarnas intressen fungerat genom åren. C:a 70% är återkommande deltagare. En deltagare har exempelvis varit med på tio resor, många andra har varit med på upp till sex resor.

Grupp- eller privatresor

Kontakta Sirugo Tours för prisuppgifter för grupp- eller privatarrangemang. Här finns kontaktformuläret