Vandringsresa

Comosjön

24/9 - 1/10 2023

8 dagar
Svårighetsgrad: Normal
Följ med till en av världens vackraste sjöar: Comosjön i norra Italien. Detta är vandringsresan för dig som vill kombinera en känsla av lyxig miljö med häpnadsväckande vyer och utmaningar längs öde, anrika och urgamla vandringsleder.

Vi bor i ett urmysigt, familjeägt hotell, bara hundra meter från strandkanten på ett litet torg i underbara Mandellos gamla stadskärna. Här finns flera riktigt bra matställen och självklart finns möjligheten till morgondopp för den som vill. Det blir sex hela vandringsdagar varav en tvådagarsvandring till en alpstuga på hög höjd över sjön där vi övernattar med makalös utsikt över densamma. Vi njuter helt enkelt av vyer som man inte kan föreställa sig om man inte varit i detta bergslandskap förut.

Det blir även ett besök till en av sjöns alla villor och dess unika trädgård. Och en av dagarna vandrar vi rakt in i och upp genom en av områdets trånga och spektakulär raviner. Och vi besöker självklart Bellagio.

För att nå våra dagsetapper tar vi båten över sjön, till eller från byar som Menaggio, Varenna, Bellagio och Lenno.

Det som är anmärkningsvärt med denna resa är de oförglömliga vyerna över detta sjölandskap och den slående närheten till detsamma. Vandringslederna är ofta mycket branta och steniga eftersom bergen som omger sjön är mycket höga och ligger väldigt nära. Detta är alltså inte resan för dig som har anlag för svindel.

Övernattningen i alpstugan innebär att du behöver sova i flerbäddsrum med de andra deltagarna samt med andra gäster.

DAG 1
24 sep 2023
Varenna - Varenna

Vi anländer till Mandello vid Comosjöns strand, efter en flygresa till Bergamo/Milano. Vår privata direkttransfer tar en dryg timma.

DAG 2
25 sep 2023
Lierna - Varenna

Veckan inleds med en kort tågresa till den charmiga grannbyn Lierna. Efter en liten upptäcksfärd i byn fortsätter vi upp mot högre höjder till Bochetta di Ortanella och bergsbyn Esino där vi hittar något att äta. Sedan fortsätter vi nedåt till det underbara slottet Vezio och avslutar med en kvällsmiddag i Varenna.

DAG 3
26 sep 2023
Lenno - Bellagio

Dagen inleds med en båttur till Bellagio med byte mot Lenno. Där tar vi en kort promenad till underbara Villa del Balbianello på udden. På väg tillbaka besöker vi även Villa Melzi i Bellagio och tar en tur över till Pescallo innan vi avslutar med rundtur och middag i Bellagio samt kvällsbåten till Mandello.

DAG 4
27 sep 2023
Pigra - Lenno

Dagen börjar med en tidig båtresa till Argegno. Därefter en gemensam kabinbanetur till Pigra, 700 meter ovanför sjön. Dagen bjuder sedan på två alternativ - en hisnande mountainbiketur eller en kortare vandring. Vandringsgruppen följer med till Corniga och vidare ner till sjön. Cykelgruppen laddar med fika inför 800 höjdmeter upp till Monte di Tremezzo följt av en brant avslutning 1500 höjdmeter ner till sjön och båtresa tillbaka via Bellagio till Mandello.

DAG 5
28 sep 2023
Cainallo - Rifugio Bietti Buzzi

Vi inleder med en kort tågresa till Varenna och en rundtur med fika i denna sagolika by. Därefter blir vi hämtade för en färd upp till byn Cainallo där dagens vandringstur börjar. Målet är alpstugan Bietti-Buzzi och övernattning. Den som vill följer med på en spännande eftermiddagstur till högre höjder.

DAG 6
29 sep 2023
Rifugio Bietti Buzzi - Mandello del Lario

De morgonpigga följer med på en oförglömlig natt- och/eller soluppgångsvandring i närheten av alpstugan. Därefter serveras frukost innan vi ger oss iväg längs en lång led med underbara vyer ned mot sjön och tillbaka till vårt Mandello.

DAG 7
30 sep 2023
Bergamo - Bergamo

Veckans sista möjlighet att följa med på tur blir i Bergamo där vi ju sover sista natten. Vi anländer före lunch, äter lunch och ger oss sedan iväg på en tur över kullarna som profilerar området. Veckan avslutas med en middag i gamla stan där vi bor.

DAG 8
1 okt 2023
-

Vi lämnar Mandello och återvänder till Sverige via Bergamo/Milano

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål

Grundpris

15900 kr

Vad ingår i grundpriset?

Guide

Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar. Läs mer om mig som guide här

Frukost

Frukost varje morgon

Flygresa

Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn

Rum

Plats i dubbelrum

Direkttransfer

Privat direkttransfer från och till flygdestinationen

Båtbiljetter

Båtbiljetter för resor på sjön

Alpstuga

En eller flera övernattningar i alpstuga på hög höjd

Nattvandring

En natt- och/eller soluppgångsvandring

Minnesgåva

En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan

Hjälp och tips

Hjälp och tips inför resan

Tillägg

Välj tillägg för att se slutpriset

Enkelrum

Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
2000 kr

Halvpension

Frukost och middag
2000 kr

Slutpris

15900 kr

Klicka här om du har frågor om denna resa, vill göra en intresseanmälan eller boka resan