Vandringsresa

Dolomiterna: Val Gardena

8/7 - 16/7 2023

9 dagar
Svårighetsgrad: Lätt
Följ med till sagolika Dolomiterna där vi går på vandringsturer med sikte på smultronställen och unika utsiktsplatser du inte trodde fanns.

Vi bor på ett familjeägt hotell i underbara Selva. Förutom dess perfekta läge erbjuder denna by fina shoppingmöjligheter och många restauranger med mycket bra mat.

Resan går alltså till Val Gardena som är en av Dolomiternas vackraste dalar. Denna resa lämpar sig särskilt för dig som tidigare aldrig vandrat i Dolomiterna eller i andra delar av Alperna. Tack vare det utbyggda kabinbanesystemet har du nämligen möjligheten att ofta ta den enklare vägen upp eller ned. Obegränsade resor med kabinbanorna och bussarna i området ingår dessutom i priset. Jag kan även garantera att du kommer att få se edelweiss i det vilda.

Vi sover en av nätterna i en alpstuga på hög höjd. Det är en speciell upplevelse som ger dig en unik inblick i alplivet. Denna övernattning innebär att du behöver sova i flerbäddsrum med de andra deltagarna samt med andra främmande gäster.

Veckan avslutas med en eftermiddag, kväll och natt i underbara Venedig. Om du inte vill följa med till Venedig och om förutsättningarna tillåter, kan det finnas möjlighet att avstå från denna sista natt.

DAG 1
8 jul 2023
-

Vi träffas på flygplatsen i Venedig. Där väntar vår privata direkttransfer som tar oss direkt mot Dolomiterna och till vår by. Resan tar c:a tre timmar.

DAG 2
9 jul 2023
Selva in Val Gardena - Selva in Val Gardena

Vi inleder vandringsveckan med en tur upp till bergstoppen Pic, med utsikt över dalen, Sasso Piatto, Sasso Lungo och Sellagruppen. Vi fortsätter till passet Col Raiser där god mat och dryck hägrar. Vi tar kabinbanan tillbaka till Selva.

DAG 3
10 jul 2023
Selva in Val Gardena - Selva in Val Gardena

Dagen börjar med en kabinbanetur upp från Selva till Dantercepies på 2300 m. Där ger vi oss iväg på en fascinerande tur i ett slags månlandskap till bergspasset Fuercla de Cir (2440 m). Vi fortsätter ner genom Val de Chedul och tillbaka till Selva (1583 m).

DAG 4
11 jul 2023
Passo Gardena - Selva in Val Gardena

Efter en tur med kabinbanan till Col Raiser påbörjar vi en tur över de blomstrande ängarna mot alpstugan Seceda där vi fikar eller till och med äter lunch. Därefter blir det en hisnande tur längs en bergsrygg till passet Pana Scharte (2447 m) på gränsen till granndalen Val di Funes. Vi fortsätter förbi ytterligare några fikavänliga alpstugor ner till Selva.

DAG 5
12 jul 2023
Passo Sella - Rifugio Vicenza

Dagen inleds med en busstur till Sellapasset (2218 m). Där ger vi oss iväg på en härlig tur nedanför Plattkofels och Langkofels sydsidor. Vi passerar flera alpstugor på vägen och njuter av både utsikt, god mat och dryck. Målet är alpstugan Vicenza där vi ska sova en natt.

DAG 6
13 jul 2023
Rifugio Vicenza - Selva in Val Gardena

Den som vill följer med på en äventyrlig natt- eller tidig morgontur upp genom den karga ravinen till ett bergspass med fantastisk utsikt. Därefter blir det frukost och en tur rakt ner genom dalen tillbaka till vårt Selva. Även denna dag får vi möjlighet att stanna till och fika vid mysiga alpstugor.

DAG 7
14 jul 2023
Rifugio Vicenza - Selva in Val Gardena

Vi fokuserar på ängarna vid Seiser Alm. Dit kommer vi med buss från Selva. Efter en underbar vandring från idylliska San Michele genom kohagar och med hela dalen framför oss når vi slutligen grannbyn Ortisei. Där strosar vi på shoppinggatorna och äter gott innan färden tillbaka till Selva.

DAG 8
15 jul 2023
-

Vi lämnar Selva för denna gång. Vår privata direkttransfer tar oss direkt till Venedig. Det blir en eftermiddag, lördagskväll och natt i denna romantiska stad.

DAG 9
16 jul 2023
-

Efter en eftermiddag och natt i Venedig lämnar vi Italien.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål

Grundpris

19400 kr

Vad ingår i grundpriset?

Frukost

Frukost varje morgon

Guide

Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar. Läs mer om mig som guide här

Kabinbanor

Fria resor med kabinbanorna

Flygresa

Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn

Logi

Plats i dubbelrum

Direkttransfer

Privat direkttransfer från och till flygdestinationen

Regionkort

Fria resor med regionens kollektivtrafik alla dagar.

Alpstuga

En eller flera övernattningar i alpstuga på hög höjd

Nattvandring

En natt- och/eller soluppgångsvandring

Venedig

En extranatt och -dag i Venedig före hemresa.

Minnesgåva

En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan

Hjälp och tips

Hjälp och tips inför resan

Tillägg

Välj tillägg för att se slutpriset

Enkelrum

Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
1200 kr

Slutpris

19400 kr

Klicka här om du har frågor om denna resa, vill göra en intresseanmälan eller boka resan