Vandringsresa

Comosjön

8 dagar
Svårighetsgrad: Normal
En höstresa till Comosjön som förmodligen är Italiens vackraste sjö. De pittoreska byarna ligger som på ett pärlband runt sjön och det är inte lätt att avgöra vilken som är favorit.

Vi bor i underbara Mandello. Det blir sex hela vandringsdagar varav minst en tvådagarsvandring till en alpstuga där vi övernattar. Vi njuter av vyer som man inte kan föreställa sig om man inte varit i detta landskap förut.

Vi åker båt till och från andra byar vid sjökanten, njuter av höstens färgfyrverkeri och äter riktigt gott och lyxigt.

DAG 1

Varenna - Varenna

Vi anländer till Mandello vid Comosjöns strand, efter en flygresa till Bergamo/Milano. Vår privata direkttransfer tar en dryg timma.

DAG 2

Lierna - Varenna

Veckan inleds med en kort tågresa till den charmiga grannbyn Lierna. Efter en liten upptäcksfärd i byn fortsätter vi upp mot högre höjder till Bochetta di Ortanella och bergsbyn Esino där vi hittar något att äta. Sedan fortsätter vi nedåt till det underbara slottet Vezio och avslutar med en kvällsmiddag i Varenna.

DAG 3

Lenno - Bellagio

Dagen inleds med en båttur till Bellagio med byte mot Lenno. Där tar vi en kort promenad till underbara Villa del Balbianello på udden. På väg tillbaka besöker vi även Villa Melzi i Bellagio och tar en tur över till Pescallo innan vi avslutar med rundtur och middag i Bellagio samt kvällsbåten till Mandello.

DAG 4

Pigra - Lenno

Dagen börjar med en tidig båtresa till Argegno. Därefter en gemensam kabinbanetur till Pigra, 700 meter ovanför sjön. Dagen bjuder sedan på två alternativ - en hisnande mountainbiketur eller en kortare vandring. Vandringsgruppen följer med till Corniga och vidare ner till sjön. Cykelgruppen laddar med fika inför 800 höjdmeter upp till Monte di Tremezzo följt av en brant avslutning 1500 höjdmeter ner till sjön och båtresa tillbaka via Bellagio till Mandello.

DAG 5

Cainallo - Rifugio Bietti Buzzi

Vi inleder med en kort tågresa till Varenna och en rundtur med fika i denna sagolika by. Därefter blir vi hämtade för en färd upp till byn Cainallo där dagens vandringstur börjar. Målet är alpstugan Bietti-Buzzi och övernattning. Den som vill följer med på en spännande eftermiddagstur till högre höjder.

DAG 6

Rifugio Bietti Buzzi - Mandello del Lario

De morgonpigga följer med på en oförglömlig natt- och/eller soluppgångsvandring i närheten av alpstugan. Därefter serveras frukost innan vi ger oss iväg längs en lång led med underbara vyer ned mot sjön och tillbaka till vårt Mandello.

DAG 7

Bergamo - Bergamo

Veckans sista möjlighet att följa med på tur blir i Bergamo där vi ju sover sista natten. Vi anländer före lunch, äter lunch och ger oss sedan iväg på en tur över kullarna som profilerar området. Veckan avslutas med en middag i gamla stan där vi bor.

DAG 8

-

Vi lämnar Mandello och återvänder till Sverige via Bergamo/Milano