Vandringsresa

Dolomiterna: Val Cordevole

2/7 - 9/7 2022

8 dagar
Svårighetsgrad: Normal
Denna gång har vi siktet inställt på Dolomiterna. Vi bor en vecka i pittoreska Alleghe vid Alleghesjön i Cordevoledalen, 1000 meter över havet och nära Dolomiternas största bergvägg som tillhör Monte Civetta (3220 m). Härifrån gör vi dagsutflykter i omgivningarna och till närliggande dalar.

Vi har även möjlighet att besöka vackra Canazei eller Cortina d Ampezzo och vi har Dolomiternas högsta berg, Marmolada (3343 m), bara några kilometer bort. Vi har även nära till nationalparker och naturreservat.

DAG 1
2 jul 2022
Alleghe - Alleghe

Vi träffas på flygplatsen i Venedig. Där väntar direkttransfer med buss till vårt underbara Alleghe vid sjön med samma namn.

DAG 2
3 jul 2022
Alleghe - San Tomaso Agordino

Första dagen är målet att få en ordentlig överblick över sjön, dalen och byn Alleghe (1000 m) där vi bor. Vi får också en ordentlig vy över Dolomiternas bredaste bergvägg: Monte Civetta (3220 m). Vi vandrar först norrut runt vår sjö och sedan västerut och upp till Bramezza (1452 m) som erbjuder en fin vy över sjön. Därefter vidare mot berget Sasso Bianco (2407 m) men vi viker av när vi når 1900 meters höjd, strax ovanför alpstugan med samma namn (1840 m). Sedan fortsätter vi nedåt mot idylliska San Tomaso (1082 m). Antingen går vi de sista tre kilometerna till vår by eller så tar vi bussen tillbaka.

DAG 3
4 jul 2022
Caprile - Andraz

Vi tar morgonbussen till Caprile (1023 m), några minuter bort. Där startar vi vår vandring mot Passo Giau. Vi passerar förbi Selva di Cadore (1350 m) och fortsätter upp genom Val di Codalonga och upp till alpstugan Fedara (2000 m). Vi viker sedan av västerut och fortsätter upp till 2175 m där vandringen går nedåt mot fina Andraz. Om vi är före vår tidsplan fortsätter vi ytterligare ett par km till underbara Pieve. Bussen tar oss hela vägen hem efter åtta timmar i bergen.

DAG 4
5 jul 2022
Listolade - Rifugio Sonino al Coldai

Detta blir första dagen av en tvådagarsvandring med övernattning i en alpstuga på hög höjd. Vi tar en av de första morgonbussarna till Listolade (690 m). Där startar vi en vandring rakt mot Monte Civetta (3220 m). Vi kommer till alpstugan Vazzoler (1714 m) och där viker vi av västerut. Vi går längs panoramavägen Altavia delle Dolomiti no 1, hela tiden längs Civettas västsida. Vi kommer mot slutet till Coldaisjön på 2143 meters höjd. Då har vi bara några höjdmeter kvar till högsta punkten Forcola Coldai (2191 m). Därefter några höjdmeter ner till vår övernattningsstuga.

DAG 5
6 jul 2022
Rifugio Sonino al Coldai - Alleghe

Denna dag får vi belöningen för gårdagens slit uppåt. Om vädret tillåter erbjuds en soluppgångsvandring upp till någon närliggande utsiktspunkt, med start c:a 04.00, för den som vill vara med om det bästa Alperna har att erbjuda.

Vi tar oss sedan tillbaka över Forcola Coldai (2191 m) och ner till sjön. Sedan fortsätter vi nedåt mot vår by. Här finns många alternativa leder. De som vill få en halv vilodag går direkt ner till byn längs landsvägen. De andra tar någon av omvägarna.

DAG 6
7 jul 2022
Pieve di Livinallongo - Alleghe

Pieve di Livinallongo (1475 m) är en fantastiskt fin by. För att kunna starta dagens vandring tillräckligt tidigt därifrån måste vi ta en morgonpromenad på 3,5 km till Caprile där bussen väntar. I Pieve (1475 m) startar vi med målet att komma närmare Dolomiternas högsta berg - Marmolada (3343 m). Vi går upp mot Passo di Crepe Rosse (2137 m) som ligger nära Fedaiapasset. Ytterligare några höjdmeter och vi når dagens högsta punkt nära Sass de Roi (2372 m). Därefter börjar nedstigningen mot Sottoguda (1249 m) och Rocca Pietore (1143 m). Vi går längs ån hela vägen tillbaka till Caprile och sedan samma 3,5 km tillbaka till vår by Alleghe (1000 m). Den som vill kan spara 5 km av vandringen genom att ta kvällsbussen från Sottoguda till Caprile.

DAG 7
8 jul 2022
Cencenighe Agordino - Alleghe

Den sista vandringsdagen inleder vi med en tidig bussresa till Cencenighe. Det tar bara en kvart att åka dit och därifrån påbörjar vi en vandring tillbaka mot vår by, men längs en rejäl omväg över Valbonapasset. Återigen får vi en fantastisk utsikt över Civetta och vår sjö.

DAG 8
9 jul 2022
Alleghe - Venezia

Vi lämnar våra rum och tar bussen ner till Belluno. Här har vi tid på oss att upptäcka denna underbara stad, eller så åker vi vidare till Venedig. Nära tågstationen ligger vårt hotell (Ducale) och vi hinner åka in till centrum på kvällen eller kommande morgon innan flyget tar oss hem.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål

Grundpris

14600 kr

Vad ingår i grundpriset?

Guide

Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar. Läs mer om mig som guide här

Flygresa

Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn

Rum

Plats i dubbelrum

Direkttransfer

Privat direkttransfer från och till flygdestinationen

Regionkort

Fria resor med regionens kollektivtrafik alla dagar.

Alpstuga

En eller flera övernattningar i alpstuga på hög höjd

Nattvandring

En natt- och/eller soluppgångsvandring

Venedig

En extranatt och -dag i Venedig före hemresa.

Minnesgåva

En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan

Hjälp och tips

Hjälp och tips inför resan

Tillägg

Välj tillägg för att se slutpriset

Frukost

Frukost varje morgon
600 kr

Enkelrum

Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
1200 kr

Halvpension

Frukost och middag
2000 kr

Slutpris

14600 kr

Klicka här om du har frågor om denna resa, vill göra en intresseanmälan eller boka resan