Vandringsresa

Dolomiterna: Val Gardena

9 dagar
Svårighetsgrad: Lätt
Denna vandringsresa går till Val Gardena som är en av Dolomiternas vackraste dalar. Och resan är lämplig för dig som tidigare aldrig vandrat i Dolomiterna eller i andra delar av Alperna

Följ med och bo en vecka i sagolika Selva. Härifrån ger vi oss i väg på jakt efter smultronställen vi inte trodde fanns.

Vi sover en av nätterna i en alpstuga på hög höjd. Och en av dagarna tar vi en vandringstur in i granndalen Val di Funes. På denna resa kan edelweissgaranti utlovas.

DAG 1

-

Vi träffas på flygplatsen i Venedig. Där väntar vår privata direkttransfer som tar oss direkt mot Dolomiterna och till vår by. Resan tar c:a tre timmar.

DAG 2

Selva in Val Gardena - Selva in Val Gardena

Vi inleder vandringsveckan med en tur upp till bergstoppen Pic, med utsikt över dalen, Sasso Piatto, Sasso Lungo och Sellagruppen. Vi fortsätter till passet Col Raiser där god mat och dryck hägrar. Vi tar kabinbanan tillbaka till Selva.

DAG 3

Selva in Val Gardena - Selva in Val Gardena

Dagen börjar med en kabinbanetur upp från Selva till Dantercepies på 2300 m. Där ger vi oss iväg på en fascinerande tur i ett slags månlandskap till bergspasset Fuercla de Cir (2440 m). Vi fortsätter ner genom Val de Chedul och tillbaka till Selva (1583 m).

DAG 4

Passo Gardena - Selva in Val Gardena

Efter en tur med kabinbanan till Col Raiser påbörjar vi en tur över de blomstrande ängarna mot alpstugan Seceda där vi fikar eller till och med äter lunch. Därefter blir det en hisnande tur längs en bergsrygg till passet Pana Scharte (2447 m) på gränsen till granndalen Val di Funes. Vi fortsätter förbi ytterligare några fikavänliga alpstugor ner till Selva.

DAG 5

Passo Sella - Rifugio Vicenza

Dagen inleds med en busstur till Sellapasset (2218 m). Där ger vi oss iväg på en härlig tur nedanför Plattkofels och Langkofels sydsidor. Vi passerar flera alpstugor på vägen och njuter av både utsikt, god mat och dryck. Målet är alpstugan Vicenza där vi ska sova en natt.

DAG 6

Rifugio Vicenza - Selva in Val Gardena

Den som vill följer med på en äventyrlig natt- eller tidig morgontur upp genom den karga ravinen till ett bergspass med fantastisk utsikt. Därefter blir det frukost och en tur rakt ner genom dalen tillbaka till vårt Selva. Även denna dag får vi möjlighet att stanna till och fika vid mysiga alpstugor.

DAG 7

Rifugio Vicenza - Selva in Val Gardena

Vi fokuserar på ängarna vid Seiser Alm. Dit kommer vi med buss från Selva. Efter en underbar vandring från idylliska San Michele genom kohagar och med hela dalen framför oss når vi slutligen grannbyn Ortisei. Där strosar vi på shoppinggatorna och äter gott innan färden tillbaka till Selva.

DAG 8

-

Vi lämnar Selva för denna gång. Vår privata direkttransfer tar oss direkt till Venedig. Det blir en eftermiddag, lördagskväll och natt i denna romantiska stad.

DAG 9

-

Efter en eftermiddag och natt i Venedig lämnar vi Italien.