Vandringsresa

Cinque Terre

8 dagar
Svårighetsgrad: Lätt
Vi utforskar området runt den liguriska kuststräckan som kallas Cinque Terre - på Italiens västkust. Vi bor en vecka i högt belägna Corniglia som är den mittersta av de fem byarna på pärlbandet.

Härifrån kombinerar vi vandringar med tåg- och båtresor för att ta oss till och från vår by.

Vi hinner även med ett litet äventyr till Pisas lutande torn på hemresedagen.

DAG 1

Corniglia - Corniglia

Till Corniglia kommer vi med flyg till Pisa och därefter en knappt två timmar lång privattransfer norrut längs kusten. Vår by är mycket lugn och bjuder på en fantastisk utsikt över havet. Vi installerar oss och äter middag tillsammans på en av byns bästa restauranger.

DAG 2

Corniglia - Vernazza

Vi inleder dagen med en kort tur längs leden som förbinder Corniglia med Vernazza. Men snart avviker vi österut mot bergsbyn San Bernardino som vi redan hunnit beundra från gränderna i Corniglia. Här pausar vi och njuter av utsikten innan vi fortsätter norrut längs bergskammen, för att slutligen ta oss brant ned till härliga Vernazza. Här lunchar vi, äter glass på ett av områdets bästa classcafén, besöker kanske utsiktstornet Doria och tar oss ett dopp om väder och lust tillåter.

DAG 3

Corniglia - Manarola

Vi tar sikte på bergsbyn Volastra som blir dagens högsta punkt. Innan dess har vi vandrat upp genom skogspartierna och genom vingårdarna på terrasserna högt över havet. Turen avslutas med en brant nedstigning med fantastiska vyer över havet och dagens slutmål Manarola.

DAG 4

Levanto - Monterosso al Mare

DAG 5

Monterosso al Mare - Vernazza

Vi tar tåget till underbara Vernazza och inleder dagen med att upptäcka denna sagolika by. Därefter vandrar vi österut upp mot högre höjder. Vi har hela dagen på oss eftersom slutmålet blir Corniglia där vi bor.

DAG 6

Riomaggiore - Porto Venere

Denna vandringsdag lämnar vi Cinque Terre söderut. Vi inleder med en riktigt brant stigning upp till en vackert belägen kyrka. Efter en paus med bedårande utsikt fortsätter vi genom vinodlingar och längs terrasser till idyllilska Campiglia där vi pausar för lunch. Här når vi veckans högsta punkt och fortsätter turen först längs en enkel, flack led i skogsterräng för att slutligen nå dagens vackraste utsiktsplatser innan vi avslutar med en brant nedstigning mot oemotståndliga Portovenere. Efter matpaus, glass och lite strosande i gränderna tar vi båten hela vägen tillbaka längs kusten.

DAG 7

Manarola - Riomaggiore

DAG 8

Corniglia - Pisa

Vi återvänder till Pisa där flyget väntar. Om flyget går på eftermiddagen hinner vi utan problem en tur till det lutande tornet som förhoppningsvis står kvar. Vi hinner då även med en avslutande gemensam middag.