Din guide

Jag heter Paul Sirugo och driver företaget Sirugo Tours, med huvudmålet att visa dig de mest fantastiska platserna som tagit mig själv decennnier att hitta.

1999 började jag arrangera upplevelseresor i liten skala. Idag har jag 5-10 planerade upplevelseresor per år med varierande utbud. Du kan välja allt från cykelresor i Dolomiterna till vandringsresor med olika svårighetsgrader på Amalfikusten eller Sardinien, vid Comosjön, i Cinque Terre, Dolomiterna eller Toscana. Eller varför inte på någon grekisk ö som Korfu, Kreta eller Karpathos.

Jag anordnar ibland även avancerade klätterresor (längs via ferrata) i Dolomiterna samt fotoresor med lätta vandringsturer vid Comosjön och i Dolomiternas sagolandskap.

Jag planerar resorna, guidar på plats, talar de nödvändiga språken (svenska samt flytande engelska, tyska och italienska), marknadsför företaget, bygger webbsidorna och databaserna samt tar fotografierna som finns i almanackorna och fotoböckerna.

Sedan 1986 har jag erfarenhet av vandring, cykling och fotografering på alla nivåer. Det är därför mitt utbud består av vandringsresor, cykelresor och fotoresor.

Du kommer att få träffa mig redan på flygplatsen eller senast då du kommer fram till destinationen, beroende på vilken flygplats du väljer till avresan. Från det ögonblicket är jag tillgänglig resans alla dagar om du behöver hjälp eller har frågor.

I grunden är jag universitetsutbildad gymnasielärare med lärarlegitimation i tio ämnen: matematik, fysik, programmering, webbutveckling, webbprogrammering, digitalt skapande, mobila applikationer, naturvetenskaplig specialisering, spetsutbildning och hållbart samhälle. Jag arbetade som gymnasielärare på heltid mellan 1995 och 2015 och hade resorna som bisyssla. Nu har jag vänt på upplägget och arbetar självvalt bara två dagar i veckan som gymnasielärare. Resten av dagarna ägnar jag åt reseverksamheten, uthyrning/underhåll av två fastigheter, fotouppdrag samt att bygga hemsidor/databaser åt företag och privatpersoner.

Eftersom jag har fast anställning har jag inget behov av att sälja många resor. Det innebär att jag kan välja att anordna precis så många resor jag vill varje år och enbart till de områden jag själv tycker om. Och jag tror att det upplägget också gynnar deltagarna eftersom jag själv trivs där jag är, både i livet och på plats.

Mitt efternamn är italienskt eftersom min pappa är född i Italien. Och självklart ligger mina föräldrars resvanor bakom att jag tidigt lärde mig att ta mig till samt uppskatta fantastiska områden och platser.

Så låt mig visa dig vägen till platserna och ögonblicken som du kommer att minnas som några av ditt livs höjdpunkter.

nära-aletschglaciärenp702p561p548p546utanför-keschhüttep1027p1028