Vandringsresa

Val Gardena

3/7 - 12/7 2021

10 dagar
Svårighetsgrad: Lätt
Denna vandringsresa går till Val Gardena som är en av Dolomiternas vackraste dalar. Följ med och bo en vecka i sagolika Santa Cristina. Härifrån ger vi oss i väg på jakt efter smultronställen vi inte trodde fanns.

Denna vandringsresa tar oss även in i nationalparken Puez Odle - en dag avslutar vi nämligen turen i en av Alpernas vackraste dalar: Val di Funes.

Och resan passar särskilt dig som aldrig har vandrat i Dolomiterna (eller Alperna) förut, eftersom just Val Gardena erbjuder flera möjligheter att förkorta och förenkla turerna om du missbedömt din förmåga att följa med hela vägen. Här finns nämligen ett ovanligt stort utbud av kabinbanor och bussturer man kan utnyttja för att spara kraft.

DAG 1
3 jul 2021
-

Vi träffas på flygplatsen i Venedig. Där väntar bussen som tar oss direkt upp till vår by. Resan tar c:a tre timmar.

DAG 2
4 jul 2021
Santa Cristina - Santa Cristina

Vi inleder vandringsveckan med en tur upp till bergstoppen Pic, med utsikt över dalen, Sasso Piatto, Sasso Lungo och Sellagruppen. Vi fortsätter till passet Col Raiser där god mat och dryck hägrar. Vi tar kabinbanan till Selva och bussen tillbaka till Santa Cristina.

DAG 3
5 jul 2021
Santa Cristina - Selva in Val Gardena

Dagen börjar med en kabinbanetur upp från Selva till Dantercepies på 2300 m. Där ger vi oss iväg på en fascinerande tur i ett slags månlandskap till bergspasset Fuercla de Cir (2440 m). Vi fortsätter ner genom Val de Chedul och tillbaka till Selva (1583 m).

DAG 4
6 jul 2021
Passo Gardena - Selva in Val Gardena

Efter en tur med kabinbanan till Col Raiser påbörjar vi en tur över de blomstrande ängarna mot alpstugan Seceda där vi fikar eller till och med äter lunch. Därefter blir det en hisnande tur längs en bergsrygg till passet Pana Scharte (2447 m) på gränsen till granndalen Val di Funes. Vi fortsätter förbi ytterligare några fikavänliga alpstugor ner till Selva.

DAG 5
7 jul 2021
Passo Sella - Rifugio Vicenza

Dagen inleds med en busstur till Sellapasset (2218 m). Där ger vi oss iväg på en härlig tur nedanför Plattkofels och Langkofels sydsidor. Vi passerar flera alpstugor på vägen och njuter av både utsikt, god mat och dryck. Målet är alpstugan Vicenza där vi ska sova en natt

DAG 6
8 jul 2021
Rifugio Vicenza - Santa Cristina

Den som vill följer med på en äventyrlig natt- eller tidig morgontur upp genom den karga ravinen till ett bergspass med fantastisk utsikt. Därefter blir det frukost och en tur rakt ner genom dalen tillbaka till vårt Santa Cristina. Även denna dag får vi möjlighet att stanna till och fika vid mysiga alpstugor.

DAG 7
9 jul 2021
Rifugio Vicenza - Santa Cristina

Vi fokuserar på ängarna vid Seiser Alm. Dit kommer vi med buss från Santa Cristina. Efter en underbar vandring från idylliska San Michele genom kohagar och med hela dalen framför oss når vi slutligen grannbyn Ortisei. Där strosar vi på shoppinggatorna och äter gott innan färden tillbaka till Santa Cristina.

DAG 8
10 jul 2021
-

Vi lämnar vårt Santa Cristina. Bussen tar oss direkt till hotellet i Venedig. Det blir en eftermiddag, lördagskväll och natt i denna romantiska stad.

DAG 9
11 jul 2021
-

Efter en eftermiddag och natt i Venedig lämnar vi Italien för denna gång.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål
Grundpris
14700 kr
Vad ingår?
Guide
Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar. Läs mer om mig som guide här
Flygresa
Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn
Rum
Plats i dubbelrum
Busstransfer
Direkttransfer från och till flygdestinationen
Regionkort
Fria resor med regionens kollektivtrafik alla dagar.
Alpstuga
En eller flera övernattningar i alpstuga på hög höjd
Nattvandring
En natt- och/eller soluppgångsvandring
Venedig
En extranatt och -dag i Venedig före hemresa.
Minnesgåva
En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan
Hjälp och tips
Hjälp och tips inför resan
Tillägg
Välj tillägg för att se slutpriset
Enkelrum
Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
1800 kr
Middag
Middag
2000 kr
Slutpris
14700 kr
Klicka här om du har frågor om denna resa, vill göra en intresseanmälan eller boka resan