Vandringsresa

Toscana

8 dagar
Svårighetsgrad: Lätt
Följ med till den italienska landsbygden och matens paradis Toscana. Vi bor på en gård på landsbygden bara några stenkast från urmysiga, medeltida bergsbyar.

Det blir oförglömliga vandringar i Val d'Orcia som är dalen du kanske redan sett klassiska bilder från. Det blir även turer på den gamla vulkanen Monte Amiatas branter.

Du erbjuds en äventyrlig mountainbiketur över bergen, alternativt en enklare tur längs grusvägarna över kullarna i solnedgången

Det blir även bad i varma källor, matlagningskurs, ostprovning samt vinprovning.

Och som ett avbrott från detta enormt ansträngande lantliv blir det en heldagsutflykt mot havet och båtresa till ön Elba med dess paradisstränder.

DAG 1

Firenze - Castel del Piano

Vi anländer till flygplatsen i Florens där vår direkttransfer väntar på att få ta oss till Toscanas kuperade landsbygd.

DAG 2

Castel del Piano - Castel del Piano

Vi lär känna vår omgivning med en första rundvandring genom de närbelägna och mycket charmiga byarna Montegiovi och Montelaterone. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på en taverna i Castel del Pianos gamla stadskärna.

DAG 3

Castel del Piano - Castel del Piano

Dagens tur leder rakt ut på landsbygden och en bit upp på den vilande vulkanen Amiatas sluttningar. Längs vinodlingar, förbi lantgårdar och med bedårande utsikt över dalarna når vi så småningom Rifugio Cantore där vi äter lunch innan vi återvänder till vårt boende.

DAG 4

Castiglione d'Orcia - Montalcino

Dagen inleds med en bussfärd till den magiska dalen Val d'Orcia med dess böljande kullar, alléer av cypresser och inbjudande lantgårdar. Här strosar vi runt i labyrinter av grusvägar tills solen går ned.

DAG 5

-

Turen går mot de varma källorna i Saturnia i Maremma. Här blir det först en kortare vandring i området där Italiens urinvånare etruskerna en gång i tiden härskade. Därefter tar vi oss an de spektakulära bassängerna, äter gott och återvänder till vår by.

DAG 6

-

Det blir en tidig morgon och en dryg timmas bussfärd mot havet och hamnen i Piombino. Därifrån tar vi båten ut till ön Elba för en halvdagsvandring med bad och mat.

DAG 7

-

Dagens fokus blir vin- och ostprovning på en av lantgårdarna i området. Den som vill kan även delta i en matlagningskurs. Dagen avslutas med en cykeltur längs grusvägarna tills solen går ned.

DAG 8

-

Vi lämnar Castel del Piano med direkttransfern till Florens flygplats.