Vandringsresa

Toscana

29/9 - 6/10 2021

8 dagar
Svårighetsgrad: Lätt
Följ med till den italienska landsbygden och matens paradis Toscana. Vi bor på en slottsgård bara en dryg kilometer från två pittoreska bergsbyar. Det blir vandring i Val d'Orcia som är dalen du kanske redan sett klassiska bilder från och på den gamla vulkanen Monte Amiatas branter. Det blir cykelturer på grusvägarna över de toscanska kullarna i solnedgång, bad i varma källor, matlagningskurs, ostprovning och vinprovning. Och som ett avbrott från detta enormt ansträngande lantliv blir det en heldagsutflykt mot havet och båtresa till ön Elba med dess paradisstränder.
DAG 1
29 sep 2021
Pisa - Arcidosso

Vi anländer till Pisas flygplats där direkttransfern väntar på att få ta oss till längs Italiens västkust och sedan upp mot Toscanas kuperade landsbygd.

DAG 2
30 sep 2021
-

Vi ger oss iväg på en rundvandring genom de närbelägna och mycket charmiga gamla byarna Arcidosso, Castel del Piano och Montelaterone.

DAG 3
1 okt 2021
-

Dagens tur leder rakt ut på landsbygden och en bit upp på den vilande vulkanen Amiatas sluttningar. Längs vinodlingar, förbi lantgårdar och med bedårande utsikt över dalarna når vi så småningom Rifugio Cantore där vi äter lunch innan vi återvänder till vårt boende.

DAG 4
2 okt 2021
-

Dagen inleds med en bussfärd till den magiska dalen Val d'Orcia med dess böljande kullar, alléer av cypresser och inbjudande lantgårdar. Här strosar vi runt i labyrinter av grusvägar tills solen går ned.

DAG 5
3 okt 2021
-

Turen går mot de varma källorna i Saturnia i Maremma. Här blir det först en kortare vandring i området där Italiens urinvånare etruskerna en gång i tiden härskade. Därefter tar vi oss an de spektakulära bassängerna, äter gott och återvänder till vår by.

DAG 6
4 okt 2021
-

Det blir en tidig morgon och en dryg timmas bussfärd mot havet och hamnen i Piombino. Därifrån tar vi båten ut till ön Elba för en heldagsvandring med bad och mat.

DAG 7
5 okt 2021
-

Dagens fokus blir vin- och ostprovning på en av lantgårdarna i området. Den som vill kan även delta i en matlagningskurs. Dagen avsluta med en cykeltur längs grusvägarna tills solen går ned.

DAG 8
6 okt 2021
-

Vi lämnar Arcidosso med direkttransfern till Pisas flygplats.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål
Grundpris
13700 kr
Vad ingår?
Frukost
Frukost varje morgon
Guide
Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar. Läs mer om mig som guide här
Flygresa
Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn
Rum
Plats i dubbelrum
Busstransfer
Direkttransfer från och till flygdestinationen
Båtbiljetter
Båtbiljetter för resor på havet
Hyrcykel
En hyrcykel som passar dina behov och din fysik (pris per dag)
Minnesgåva
En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan
Hjälp och tips
Hjälp och tips inför resan
Tillägg
Välj tillägg för att se slutpriset
Enkelrum
Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
1600 kr
Slutpris
13700 kr
Klicka här om du har frågor om denna resa, vill göra en intresseanmälan eller boka resan