Vandringsresa

Korfu

27/9 - 4/10 2020

8 dagar
Svårighetsgrad: Normal
DAG 1
27 sep 2020
-

Ankomst till Korfus flygplats och direkttransfer till våra boenden i Messonghi på öns sydostkust

DAG 2
28 sep 2020
-

Den första vandringsdagen ägnar vi åt att upptäcka och beundra den fantastiska bergsbyn Hlomos som ligger strax söder om vår by. Genom olivlundarna når vi byns högt belägna kyrkterrass som bjuder på en milsvid utsikt över öns sydspets. Vi återvänder till Messonghi via den lika vackert belägna grannbyn Agios Dimitrios.

DAG 3
29 sep 2020
-

Denna vandringsdag inleds med en kort bussresa till Kavos där vi påbörjar vandringen mot en härligt lång sandstrand vid Arkoudoula. Det blir paus med bad för den som vill och sedan vidare genom landsbygden till Spartera.

DAG 4
30 sep 2020
-

Vi startar i Benitses och vandrar mot en av öns högsta bergstoppar. Vi passerar Makrata och njuter av härliga vyer åt både väst och öst innan vi fortsätter till Agios Gordis via de charmiga byarna Agii Deka, Kamara, Sinarades och Aspes. I Agios Gordis blir det lunch och bad vid den långa stranden för den som vill.

DAG 5
1 okt 2020
-

Denna dag ägnar vi åt Ropadalen. Vi startar i Ermones med sikte på Mirtiotissa som är en av öns vackraste stränder. Där pausar vi och njuter av bad och sol. Därefter fortsätter till stranden Glyfada för att äta något gott på en taverna, och ännu ett bad för den som vill. Slutligen tar vi oss upp till en av öns absoluta höjdpunkter - byn Pelekas där vi återigen njuter av något gott som avslutning på en minnesvärd vandringsdag.

DAG 6
2 okt 2020
-

Denna dag blir det en kortare utflykt till sjön Korrission vid stranden Halikounas. Vi vandrar över sanddynor mest hela tiden, med havet på ena sidan och sjön på den andra. Här blåser det alltid friskt men badmöjligheterna är ändå fina.

DAG 7
3 okt 2020
-

Denna dag inleder vi med en busstur till den genuina byn Vitalades. Här ger vi oss iväg med sikte på den underbara stranden Megali Laka. Vi går genom flertalet olivlundar mitt på den sydkorfiotiska landsbygden. Mer äkta grekiskt än så här kan det inte bli. Vi avslutar turen i Vitalades.

DAG 8
4 okt 2020
-

Vi lämnar Messonghi och Korfu för denna gång.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål
Grundpris
13200 kr
Vad ingår?
Guide
Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar. Läs mer om mig som guide här
Flygresa
Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn
Rum
Plats i dubbelrum
Busstransfer
Direkttransfer från och till flygdestinationen
Nattvandring
En natt- och/eller soluppgångsvandring
Tillägg
Välj tillägg för att se slutpriset
Enkelrum
Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
1500 kr
Middag
Middag
2000 kr
Slutpris
13200 kr
Klicka här om du har frågor om denna resa, vill göra en intresseanmälan eller boka resan