Vandringsresa

Cinque Terre

8/9 - 15/9 2020

8 dagar
Svårighetsgrad: Lätt
Vi utforskar området runt den liguriska kuststräckan som kallas Cinque Terre - på Italiens västkust. Vi bor en vecka i högt belägna Corniglia som är den mittersta av de fem byarna på pärlbandet.

Härifrån kombinerar vi vandringar med tåg- och båtresor för att ta oss till och från vår by.

Vi hinner även med ett litet äventyr till Pisas lutande torn på hemresedagen.

DAG 1
8 sep 2020
Göteborg - Corniglia

Till Corniglia kommer vi med flyg till Pisa och därefter en knappt två timmar lång transfer norrut längs kusten. Vår by ligger på en höjd, är mycket lugn och bjuder på en fantastisk utsikt över havet.

DAG 2
9 sep 2020
Corniglia - Vernazza

Dagens tur inleds på en av de officiella lederna som börjar i Corniglia. Men snart avviker vi upp till den lilla byn San Bernardino som vi redan beundrat på avstånd där vi bor. Där pausar vi innan vi fortsätter norrut längs bergskammen, brant ned mot härliga Vernazza som blir slutmålet. Vi äter lunch och återvänder med tåg på ett par minuter till Corniglia. Den som vill följer med på en alternativ eftermiddagstur tillbaka till vår by.

DAG 3
10 sep 2020
Monterosso al Mare - Levanto

Vi inleder dagen med en kort tågresa till den nordligast belägna byn Monterosso. Här startar vi mot sydväst och med målet att ta oss ända ut på udden vid San Antonio. Därefter fortsätter vi norrut till Levanto som är en underbar fiskeby strax norr om Cinque Terre. Vi tar tåget tillbaka på eftermiddagen.

DAG 4
11 sep 2020
Riomaggiore - Porto Venere

Denna vandringsdag lämnar vi Cinque Terre mot söder för att få njuta av två andra helt fantastiska byar som ligger på udden som stänger in La Spezia i viken. Vi tar båten tillbaka till Riomaggiore.

DAG 5
12 sep 2020
Vernazza - Corniglia

Vi tar tåget till underbara Vernazza och inleder dagen med att upptäcka denna sagolika by. Därefter vandrar vi österut upp mot högre höjder. Vi har hela dagen på oss eftersom slutmålet blir Corniglia där vi bor.

DAG 6
13 sep 2020
Riomaggiore - Riomaggiore

Denna vandringsdag blir förmodligen veckans mest ansträngande. Vi tar först tåget till Riomaggiore. Härifrån beger vi oss upp mot de högsta topparna i området, för att få en rejält hisnande upplevelse i kombination med havsutsikt värd namnet. Efter att ha nått upp till Monte Capri vandrar vi återigen nedåt och mot Manarola. Där väljer vi om vi vill ta Via dell'Amore till Riomaggiore och tåget tillbaka, eller tåget direkt tillbaka.

DAG 7
14 sep 2020
Manarola - Riomaggiore

Dagens tur går från Manarola förbi Groppo och upp till kyrkan vid Montenero. Genom en djungel av ginst tappar vi snabbt höjd ned mot Riomaggiore och en välbehövlig eftermiddag utan aktiviteter.

DAG 8
15 sep 2020
Corniglia - Pisa

Vi återvänder till Pisa där flyget väntar. Om flyget går på eftermiddagen hinner vi utan problem en tur till det lutande tornet som förhoppningsvis står kvar. Vi hinner då även med en avslutande gemensam middag.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål
Grundpris
13100 kr
Vad ingår?
Guide
Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar. Läs mer om mig som guide här
Flygresa
Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn
Rum
Plats i dubbelrum
Busstransfer
Direkttransfer från och till flygdestinationen
Båtbiljetter
Båtbiljetter för resor på havet
Regionkort
Fria resor med regionens kollektivtrafik alla dagar.
Nattvandring
En natt- och/eller soluppgångsvandring
Minnesgåva
En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan
Hjälp och tips
Hjälp och tips inför resan
Tillägg
Välj tillägg för att se slutpriset
Frukost
Frukost varje morgon
600 kr
Enkelrum
Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
1300 kr
Middag
Middag
2000 kr
Slutpris
13100 kr
Klicka här om du har frågor om denna resa, vill göra en intresseanmälan eller boka resan