Vandringsresa

Cortina

18/7 - 26/7 2020

9 dagar
Svårighetsgrad: Avancerad
Via ferrata kallas den typ av klätterled som längs vajrar, uppför stegar och över broar sträcker sig längs Dolomiternas dramatiska bergväggar och erbjuder upplevelser utöver det vanliga.

Vi bosätter oss en vecka i San Vito di Cadore - i närheten av Cortina d'Ampezzo. Där tar vi sikte på Le Tofane - de tre topparna som är drygt 3200 meter höga och bjuder på fantastiska vyer och några av de mest spektakulära lederna som finns i Dolomiterna.

Inom räckhåll har vi även Cinque Torri och Monte Cristallo som också kan få besök av oss under veckans gång.

Med hjälmkameror och ett ständigt fotande kommer jag som guide dokumentera dessa strapatser noggrant och förnöjsamt.

Observera att denna resa man oftast inte behöver någon särskild försäkring för denna typ av aktiviteter, men du måste bekräfta detta med ditt försäkringsbolag före anmälan.

Dolomiterna är ett mycket vädersäkert område och resan ligger tidsmässigt optimalt för bra väder. Men observera att aktiviteterna är mycket väderberoende. Därför kan turer (eller delar av turer) längs lederna ställas in om vädret är för dåligt. De ersätts då av vandringsturer som inte är lika väderberoende.

DAG 1
18 jul 2020
Cortina d Ampezzo - Cortina d Ampezzo

Vi träffas på flygplatsen i Venedig. Där väntar vår direkttransfer och en drygt två timmar lång färd till byn som omringas av underbara dolomiter.

DAG 2
19 jul 2020
Passo Giau - Passo Giau

Via ferrata Averau

Vi inleder med en underbar panoramavandring från Passo Giau (2236 m) till ferratans startpunkt. En lätt klättring tar oss till alpstugan Nuvolau (2547 m). Vi fortsätter ner till stugan Averau (2413 m) och lunchar vid stugan Scoiattoli (2255 m) innan vi fortsätter längs en annan mycket vacker led tillbaka till Passo Giau.

DAG 3
20 jul 2020
-

Via ferrata Col dei Bos

Från restaurang Da Strobel (2064 m) vandrar vi först till och förbi en sjukhusruin från Första Världskriget. Där börjar den hisnande klättringen upp mot platån på Col dei Bos (2559m). Här pausar vi i grönskan och åtnjuter ett 360-graderspanorama innan vi vandrar in i dalen mot Tofane-massivet och sedan tillbaka till utgångspunkten.

DAG 4
21 jul 2020
-

Via Ferrata A.M Strobel

Efter en kort biltur till Hotel Fiames (1293m) trippar vi iväg längs en brant och slingrig led upp mot ferratans höjdpunkt. Vi klättrar härligt och lodrätt upp mot Punta Fiames (2240m) där en vidunderlig utsikt rakt ner mot Cortina väntar. Vi fortsätter längs kammen till passet Pomagagnon (2178m) i ett fascinerande bergslandskap, och tillbaka till bilen genom en brant ravin.

DAG 5
22 jul 2020
-

Turerna längs Dolomiternas bergväggar är tuffa och vi förtjänar en vilodag. Den ägnas åt fria aktiviteter, men för den som vill erbjuds en rundtur till några av de vackraste sjöarna i området med fokus på sol, bad och god mat.

Det finns även möjlighet att hyra mountainbike för en helt annan typ av upplevelse.

DAG 6
23 jul 2020
-

Via Ferrata Giuseppe Olivieri

Dagen inleds med en slingrig biltur till alpstugan Dibona (2083m). Här inleder vi vandringsturen mot ferratans startpunkt som dyker upp strax efter stugan Pomedes (2303m). En spännande och sagolikt vacker tur tar oss upp till Punta Anna (2731m). Väder och humör avgör om vi fortsätter mot en andra ferrata eller tar den enklare leden ner via stugan Giussani (2580m)

DAG 7
24 jul 2020
-

Via ferrata De Luca Innerkofler

Bilturen går först till Rifugio Auronzo (2330m) där vi inleder dagen med att lunka iväg och förbi stugorna Lavaredo (2344m) och Locatelli (2405m). Här tar vi oss upp längs ferratan mot Monte Paterno (2744m) och den oförglömliga utsikten över det kanske mest kända bergsmassivet i Dolomiterna: Tre Cime di Lavaredo. Via Pian di Cengia (2528m) återvänder vi till utgångspunkten.

DAG 8
25 jul 2020
Cortina d Ampezzo - Venezia

Vi avslutar veckan med en eftermiddag och helkväll i underbara Venedig

DAG 9
26 jul 2020
Venezia - Venezia

Flyget tar oss tillbaka hem till Sverige på eftermiddagen och vi fortsätter planera nästa års vandringsäventyr i Alperna.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål

Grundpris
12800 kr
Vad ingår?
Guide
Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar.
Läs mer om mig som guide här
Flygresa
Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn
Rum
Plats i dubbelrum
Busstransfer
Direkttransfer från och till flygdestinationen
Regionkort
Fria resor med regionens kollektivtrafik alla dagar.
Venedig
En extranatt och -dag i Venedig före hemresa.
Minnesgåva
En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan
Hjälp och tips
Hjälp och tips inför resan
Tillägg
Välj tillägg för att se slutpriset
Försäkring
Teckna tilläggsförsäkring för högriskaktiviteter om det inte redan ingår i din hemförsäkring.
1100 kr
Frukost
Frukost varje morgon
600 kr
Utrustning
Komplett via ferrata-kit med hjälm, sele och karbinhakar. Kan behållas efter resans slut.
1500 kr
Enkelrum
Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
1500 kr
Middag
Middag
2000 kr
Hyrcykel
En hyrcykel som passar dina behov och din fysik (pris per dag)
400 kr
Slutpris
12800 kr