Vandringsresa

Comosjön

5/10 - 12/10 2019

8 dagar
Svårighetsgrad: Normal
Comosjön är förmodligen Italiens vackraste sjö. De pittoreska byarna ligger som på ett pärlband runt sjön och det är inte lätt att avgöra vilken som är favorit.

Vi bor i underbara Mandello. Det blir sex hela vandringsdagar varav två tvådagarsvandringar till alpstugor där vi övernattar. Vi njuter av vyer som man inte kan föreställa sig om man inte varit i detta landskap förut.

Vi åker båt till och från andra byar vid sjökanten, badar och äter riktigt gott och lyxigt.

DAG 1
5 okt 2019
Varenna - Varenna
Vi anländer till Mandello vid Comosjöns strand, efter en flygresa till Bergamo/Milano. Transfern tar en dryg timma.

DAG 2
6 okt 2019
Varenna - Varenna
Veckans första vandringstur går via slottet Vezio som bjuder på en underbar första vy över sjön. Därefter höjer vi snabbt ribban och tar oss ytterligare tusen höjdmeter upp till bergstoppen Cima Zirlaca. Vi når dagens höjdpunkt på Cima di Daas, pausar vid alpstugan Monte Albiga och njuter av ett kvällsbad i sjön

DAG 3
7 okt 2019
Mandello al Lario - Rifugio Rosalba
Dagen inleds med en kort tågresa till Mandello al Lario som är en lite större by söder om Varenna. Denna dagsetapp går upp mot områdets högsta berg Grignetta som vi hela tiden ser längs vår väg. Men vi stannar i Rifugio Rosalba på 1700 meters höjd och sover en natt. Här erbjuds en natt- eller soluppgångsvandring för den som vill - en oförglömlig upplevelse om det är stjärnklart.

DAG 4
8 okt 2019
Rifugio Rosalba - Mandello al Lario
Vi vaknar i vår alpstuga och fortsätter vår tur mot Grignetta så tidigt som möjligt efter frukost. Utsikten från toppen bjuder på ett panorama över hela alpmassivet i norr, om vädret tillåter. Därefter påbörjar vi en lång och brant nedstigning mot sjön och badar såklart innan vi återvänder till Varenna.

DAG 5
9 okt 2019
Menaggio - Lenno
Dagen inleds med en båtresa över sjön till Menaggio, som är en av de största byarna runt sjön. Även denna dag blir ansträngande men med ordentlig lön för mödan. Vi tar oss 1500 höjdmeter upp till toppen av Monte di Tremezzo, och hänförs av utsikten där. Därefter vänder vi söderut, brant nedåt mot hamnen i Lenno där vi tar båten tillbaka på kvällen, efter en middag vid sjökanten.

DAG 6
10 okt 2019
Bellagio - Rifugio Martina
Även denna dag inleds med en båtresa över sjön, söderut till Bellagio som är en av sjöns mest populära och välbesökta byar. Här lyxar vi till det med fika vid sjön innan vi påbörjar en vandring upp mot alpstugan Rifugio Martina där vi ska sova en natt. Vi befinner oss nu mellan sjöns två sydspetsar och har hela sjön med Alperna i vyn framför oss.

DAG 7
11 okt 2019
Rifugio Martina - Nesso
Veckans sista vandringstur tar oss några hundra höjdmeter upp till Monte San Primo som blir dagens höjdpunkt. Men efter den branta turen ned mot sjön når vi etappmålet Nesso som är en av sjön charmigaste byar med sin gamla stenbron. Här njuter vi av mer god mat och dryck innan vi tar en lång kvällstur med båten tillbaka till vårt Varenna.

DAG 8
12 okt 2019
Varenna - Varenna
Vi lämnar Varenna och återvänder till Sverige via Milano

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål

Vad kostar resan?
Grundpris
12100 kr
Vad ingår?
Guide
En erfaren, svensktalande guide finns tillgänglig hela veckan.
Läs om din guide här
Flygresa
Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn
Hotell
Plats i dubbelrum på hotell, med frukost.
Tågtransfer
Transfer med tåg från och till flygdestinationen.
Båtbiljetter
Båtbiljetter för resor på sjön, eller på havet
Alpstuga
En eller flera övernattningar i alpstuga på hög höjd
Nattvandring
En natt- och/eller soluppgångsvandring
Minnesgåva
En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan
Hjälp och tips
Hjälp och tips inför resan
Tillägg
Välj tillägg för att se slutpriset
Enkelrum2000 kr
Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
Halvpension1500 kr
Kvällsmiddag
Slutpris
12100 kr