Vandringsresa

Korfu

13/5 - 20/5 2019

8 dagar
Svårighetsgrad: Normal
DAG 1
13 maj 2019
-
Ankomst till Korfus flygplats och direkttransfer till våra boenden i Messonghi på öns sydostkust

DAG 2
14 maj 2019
-
Den första vandringsdagen ägnar vi åt att upptäcka och beundra den fantastiska bergsbyn Hlomos som ligger strax söder om vår by. Genom olivlundarna når vi byns högt belägna kyrkterrass som bjuder på en milsvid utsikt över öns sydspets.

DAG 3
15 maj 2019
-
Denna vandringsdag inleds med en kort bussresa till Kavos där vi påbörjar vandringen mot en härligt lång sandstrand vid Arkoudoula. Det blir paus med bad för den som vill och sedan vidare genom landsbygden till Spartera.

DAG 4
16 maj 2019
-
Vi startar i Benitses och vandrar mot en av bergstopparna på öns smalaste del. Därifrån njuter vi av en härlig utsikt åt både väst och öst innan vi tar en annan led ned tillbaka till Benitses

DAG 5
17 maj 2019
-
Denna dag ägnar vi åt Ropadalen. Vi startar i Giannades med sikte på Mirtiotissa som är en av öns vackraste stränder. Där pausar vi och njuter av bad och sol. Därefter fortsätter till stranden Glyfada för att äta något gott på en taverna, och ännu ett bad för den som vill. Slutligen tar vi oss upp till en av öns absoluta höjdpunkter - byn Pelekas där vi återigen njuter av något gott som avslutning på en minnesvärd vandringsdag.

DAG 6
18 maj 2019
-
Denna dag blir det en kortare utflykt till sjön Korrission vid stranden Halikounas. Vi vandrar över sanddynor mest hela tiden, med havet på ena sidan och sjön på den andra. Här blåser det alltid friskt men badmöjligheterna är ändå fina.

DAG 7
19 maj 2019
-
Denna dag inleder vi med en busstur till den genuina byn Vitalades. Här ger vi oss iväg med sikte på den underbara stranden Megali Laka. Vi går genom flertalet olivlundar mitt på den sydkorfiotiska landsbygden. Mer äkta grekiskt än så här kan det inte bli. Vi avslutar turen i Vitalades.

DAG 8
20 maj 2019
-
Vi lämnar Messonghi och Korfu för denna gång.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål

Vad kostar resan?
Grundpris
12100 kr
Vad ingår?
Guide
En erfaren, svensktalande guide finns tillgänglig hela veckan.
Läs om din guide här
Flygresa
Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn
Lägenhet
Plats i dubbelrum i lägenhet
Busstransfer
Direkttransfer från och till flygdestinationen
Nattvandring
En natt- och/eller soluppgångsvandring
Tillägg
Välj tillägg för att se slutpriset
Hotell1000 kr
Plats i dubbelrum på hotell, med frukost.
Enkelrum1000 kr
Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
Slutpris
12100 kr