Cykelresa

Dolomiterna

9/9 - 21/9 2020

13 dagar
Svårighetsgrad: Avancerad
Dolomiterna på cykel är ett enda långt cykeläventyr för den som vill uppleva Dolomiternas vackraste platser på ett fascinerande och effektivt sätt. Att cykla på på serpentinvägar över bergspass är självklart ansträngande, men den frihet man får på cykeln uppväger ansträngningen.

Vi flyger till Venedig. Därifrån tar vi tåget till en av städerna vid foten av Dolomiterna - Conegliano - där vi får våra cyklar och äventyret startar. Tågresan tar en halvtimma.

Dagsetapperna är mellan fem och tio mil långa och går förbi orter som San Martino di Castrozza, Moena, Alleghe, Caprile, Canazei, Pieve, Corvara, Santa Cristina, San Vigilio, Auronzo di Cadore och Pieve di Livinallongo. Vi tar oss över bergspass på över 2.000 meters höjd, som Falzarego, Sella, Pordoi, och Fedaia. Vi cyklar förbi sagolika sjöar som Mis, Fedaia, Alleghe och Braies.

Vi övernattar på hotell, i pensionat och i alpstugor på bergspassen. Vi startar genomgående tidigt på morgonen och njuter av god mat och umgänge på eftermiddagarna och kvällarna.

Observera att flexibilitet genomsyrar detta äventyr. Det är gruppens önskan och förmåga som avgör hur vi fortsätter dag för dag. Därför är inga hotellnätter förbokade, men ingår självkart i priset. Detaljplanen för denna resa kan alltså ändras redan från dag ett, om så behövs.

Du kan välja att ta med din egen cykel eller använda hyrcykel som du får och lämnar i Conegliano.

Panorama/överblick
DAG 1
9 sep 2020
Conegliano - Sedico

Vi lämnar Sverige med flyg och anländer till Venedig före lunch. Därifrån tar vi tåget en halvtimmas färd till staden Conegliano vid foten av Dolomiterna. Vi hämtar våra cyklar och påbörjar äventyret mot Cison di Valmarino, över det spektakulära passet San Boldo och ner till Sedico där vi sover första natten. Nu befinner vi oss vid en av portarna till Dolomiterna.

DAG 2
10 sep 2020
Sedico - Fiera di Primiero

Vi ger oss av tidigt på morgonen, upp genom dalen förbi Lago del Mis och rakt in ett av Dolomiternas vackraste områden - Val di Primiero, med flera toppar över 3.000 meter.

DAG 3
11 sep 2020
Fiera di Primiero - Moena

Vi fortsätter förbi San Martino, över flera utmanande bergspass med topparna vakande över oss. Dagen avslutas med en lång välbehövlig utförsbacke till Moena i Val di Fassa.

DAG 4
12 sep 2020
Moena - Alleghe

Vi tar oss fram genom den breda dalen mot Canazei. Där börjar klättringen upp mot Passo Fedaia som ligger vid foten av Dolomiternas högsta berg: Marmolada. Här njuter vi av utsikten innan vi rullar ner genom dalen Val Pettorina, förbi Caprile och till Alleghe vid den sagolika sjön med samma namn.

DAG 5
13 sep 2020
Alleghe - Pieve di Livinallongo

Ännu en utmanande dag, över flera bergspass och förbi guldklimpar som Colle Santa Lucia, San Cassiano och Corvara. Vi sover i en av Dolomiternas vackrast belägna byar: Pieve di Livinallongo

DAG 6
14 sep 2020
Pieve di Livinallongo - Restaurant Seceda

Från Pieve tar vi oss till Arabba där stigningen börjar mot Passo Pordoi med sina 34 kurvor. Vi pausar och fortsätter sedan upp över Passo Sella. Där bär det nedför och in i Val Gardena som är en av världens vackraste dalar. Här kämpar vi oss upp till dalens kanske vackraste plats - Seceda - där vi övernattar.

DAG 7
15 sep 2020
Restaurant Seceda - San Vigilio

Från Seceda rullar vi ned genom dalen och tar oss över till ytterligare en av världens vackraste dalar - Val di Funes. Från Santa Maddalena tar vi oss vidare till San Martino och sover en natt i pittoreska San Vigilio.

DAG 8
16 sep 2020
San Vigilio - Lago di Braies

Efter flera tuffa dagar tar vi en lugnare men inte desto mindre äventyrlig. Vi tar oss längs grusvägar genom en trång dal till en av Alpernas vackraste sjöar: Braies. Här unnar vi oss en övernattning.

DAG 9
17 sep 2020
Lago di Braies - Lago di Misurina

Nu befinner vi oss långt norrut och vänder söderut för att nå slutmålet i tid. Vi cyklar mot Cortina men viker av upp mot den mest kända bergsformationen i Dolomiterna: Tre Cime di Lavaredo. Vi övernattar vid den underbara sjön Lago di Misurina.

DAG 10
18 sep 2020
Lago di Misurina - Conegliano

Vi rullar ned genom Val di Ansiei, förbi Auronzo di Cadore, längs flera sjöar, förbi Longarone och till Conegliano där vi startade för tio dagar sedan.

Vi tar tåget till Venedig.

DAG 11
19 sep 2020
Venezia - Venezia

Vi avslutar äventyret med en natt och dag i underbara Venedig.

DAG 12
20 sep 2020
Venezia - Venezia

Vi avslutar äventyret med en natt och dag i underbara Venedig.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål

Grundpris

14000 kr

Vad ingår i grundpriset?

Guide

Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar. Läs mer om mig som guide här

Flygresa

Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn

Rum

Plats i dubbelrum

Hotell

Plats i dubbelrum på hotell, med frukost.

Tågtransfer

Transfer med tåg från och till flygdestinationen.

Hyrcykel

En hyrcykel som passar dina behov och din fysik (pris per dag)

Cykelbiljett

Du kan välja att med din egen cykel

Minnesgåva

En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan

Hjälp och tips

Hjälp och tips inför resan

Slutpris

14000 kr

Klicka här om du har frågor om denna resa, vill göra en intresseanmälan eller boka resan